Exposities en optredens in het Pakhuis

 

 EXPOSITIES EN OPTREDENS 2023 IN HET CULTUREEL TREFPUNT "PAKHUIS"
(voor geplande exposities en reeds plaatsgevonden exposities scroll omlaag)
___________________________________________________________________________________________________________________________ 

Op zaterdag 3, zondag 4, zaterdag 10 en zondag 11 juni 2023
van 12.00 tot 17.00 uur 
exposeert Tineke van den Eerenbeemd uit Cuijk in het Pakhuis 

De basis van mijn creativiteit is gelegd in mijn jeugd. Gedwongen door de sobere omstandigheden van het gezin waarin ik opgroeide wist ik van "niets.... iets" te maken.

Naast mijn baan en het opvoeden van mijn kinderen, ontwikkelde ik mijn talenten door het volgen van opleidingen en  cursussen op velerlei gebied: textiele werkvormen, etsen, aquarelleren, boetseren, brons gieten, beeldhouwen, edelsmeden.......

Ik leerde met steeds meer materialen te werken en deze te combineren. Het edelsmeden greep me dusdanig aan dat ik de 4-jarige opleiding vakopleiding  in Schoonhoven ben gaan volgen om het vakmanschap onder de knie te krijgen.

Na afronding van de vakopleiding edelsmeden, waar ik technisch en heel precies heb leren werken, zocht ik nieuwe uitdagingen-vooral op het gebied van vormgeving. Het werd de academie voor de Schone Kunsten in België, afdeling Mixed Media. Inmiddels heb ik deze afgerond en ben ik verder gegaan met de opleiding Project Atelier, om me verder te bekwamen.

Als kunstenares vind ik mijn inspiratie in alledaagse objecten in mijn omgeving. het meest inspirerend vind ik ontmoetingen met mensen, wie is die persoon, wat past bij bij hem/haar?  
Ik ben niet gauw tevreden, zoek nieuwe uitdagingen en blijf grenzen verleggen. Ik houd van speelse vormen en probeer altijd een vleugje humor in mijn werk te verwerken. Van nature ben ik een optimistisch mens en wil dit ook in mijn werk tot uiting brengen.                                         
Lef, passie en nieuwsgierigheid zijn mijn drijfveren.
Ver
rassend, speels en persoonlijk. 

 

 

Op zaterdag 27, zondag 28 mei en maandag 29 mei (tijdens de Pinsterdagen)2023
van 12.00 tot 17.00 uur 
exposeert Nelly van Leur in het Pakhuis 

Nelly van Leur is een landschapsfotograaf uit Nederland die gespecialiseerd is in het vastleggen van de schoonheid van de natuur door haar lens.
Ze heeft een uniek talent voor het maken van verbluffende composities die de natuurlijke landschappen om haar heen laten zien. 
De foto's van Nelly staan bekend om hun gebruik van licht en kleur, die ze gebruikt om sfeer in haar foto's te creëren.
Haar werk bevat vaak serene en vredige taferelen, maar ze is ook in staat om de kracht en het drama van de natuur vast te leggen wanneer deze op zijn meest intens is. 
Enkele van de meest populaire foto's van Nelly van Leur zijn foto's van de zonsopkomst aan de Maas, maar ook bosfotografie en landschappen. Al met al is Nelly een fotograaf wiens werk de schoonheid van de natuur vastlegt op een manier die zowel adembenemend als inspirerend is.

 

____________________________________________________________________________________________________________________________ 

Op  zondag 21 mei 2023 van 11.00 tot 17.00 uur (tijdens het Plattelandsrondje)
exposeert Jan Bastiaans met nog nooit in Cuijk vertoonde werk in het Pakhuis 

Bij deze expositie toont Jan zijn schilderijen die nog nooit eerder te zien waren in Cuijk. 
Hij begint met een leeg doek en een leeg hoofd. 
De schilderijen in combinatie van mixed media en acrylverf hebben veelal een abstract, abstract figuratief of organisch karakter. 
Het is vrij en experimenteel werk, door de verschillende materiaalsoorten en acrylverf ontstaan er spontaan vaak dynamische composities die hij verder uitwerkt.
Hij gebruikt nooit een penseel, maar gebruikt daarvoor verschillende sponsen, voor het fijne of grove werk en altijd werkend met alleen de primaire kleuren en of wit/zwart.
De schilderijen zijn rondom wit, het werk komt dan beter tot zijn recht en geeft voor zijn gevoel meer ruimte. Zijn grootste drijfveer zijn de spanning  en de (on)mogelijkheden van de materie tijdens het werk. Zijn werk heeft geen titel. Het liefst ziet Jan hoe de toeschouwer het beleefd.

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________

 Op zaterdag 6 en zondag 7 mei 2023 van 12.00 tot 17.00 uur 
exposeerden Margreet en Margo van Vegchel in het Pakhuis
 

Expositie ‘Aquarel en Kant: Draad ontmoet Verf’

Moeder en dochter combineren hun kunst 

Vijftig jaar geleden raakte Margreet in het Belgische Brugge door kant geïnspireerd. Sindsdien is ze volleerd kantkunstenaar. De weg van kant naar kunst komt overeen met die van aquarellist Margo. Eerst het ambacht in de vingers krijgen en dan komt de creativiteit om vaste patronen los te laten en fantasie toe te laten.

Margreet toont ruimtelijke objecten en halsversieringen en natuurlijk gecombineerde werk met Margo. Weleens een aquarel met naald en draad bewerkt en van kant voorzien? Komt dat zien!

Het aquarelwerk van Margo omvat verder onder andere bloemen, kopjes en fruit op op clayboard. Waarbij het clayboard en de speciale inlijsting het onderwerp en de kleuren extra vrolijk laat uitkomen.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

 Op zaterdag 29 en zondag 30 april 2023 van 12.00 tot 17.00 uur 
exposeerden Joanna en Paul Paree in het Pakhuis

"SAMENHANG"

Een verrassende expositie van Joanna en Paul Paree. Zus en broer.
Samen hangen ze hier met een selectie van hun werk. In deze tentoonstelling brengen zij de schilderkunst en de fotografie bij elkaar. Ze hebben telkens gezocht naar combinaties van een schilderij met een foto. Combinaties die op een of andere manier steeds een paar vormen, samenhang vertonen. Beiden vinden zij in hun werk kleur, sfeer, ritme en vorm bepalende elementen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze elementen terug te vinden zijn in de samenhang van de  tentoongestelde combinaties. Dat verklaart tevens de titel van deze expositie. 

Joanna (1947)is gefascineerd door kleur, overal aanwezig in de natuur. De regenboog is altijd al haar inspiratie geweest. Die boog aan de hemel met zijn vloeiende overgang van de ene kleur in de andere is voor haar pure magie. Zij probeert deze magie en de verbondenheid van kleur, natuur en zee -soms meer, soms minder duidelijk- in haar werk te vangen. De laatste tijd komt daar ook een grote belangstelling  voor allerlei vormen van schrift bij. Zie ook www.joannaparee.nl

Voor Paul (1952) is harmonie belangrijk. Harmonie in het leven en  in zijn werk. Hij is in de ban van het “mooie plaatje”. Het gaat daarbij niet alleen om wat op de foto staat, maar vooral om de wijze waarop hierbij kleur, vorm, sfeer en/of ritme in een beeld zijn samengebracht. Hij fotografeert ook veel op thema en verwerkt dat in fotoboekjes. 

HET MAG GEEN NAAM HEBBEN.
Joanna en Paul geven allebei hun werk geen titels. Ze zijn van mening dat de titel van een werk het kijken in de weg kan staan. Zo laten ze de ruimte voor de eigen subjectieve beleving van de toeschouwer.

  

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________ 

Op zaterdag 15 en zondag 16 april 2023 van 11.00 tot 17.00 uur 
exposeerden Ineke Frederiks en Pia int Veld in het Pakhuis
 

"Gewoon mooi"

Pia: Een sieraad siert. Elk sieraad vertelt een verhaal:  het markeert vaak een gebeurtenis, het licht op, het is een persoonlijke toevoeging. Door het dragen van sieraden drukken we onszelf uit. Het onderstreept dat, wat we willen laten zien. Alles bij elkaar maak ik zo n 25 jaar juwelen. Beelden, natuur, sfeer, speciale wensen van de opdrachtgever inspireren mij. Of ik word uitgedaagd omdat ik een techniek of materiaal wil doorgronden. Ik hou van het totale ambacht. Als sieradenontwerper gebruik ik  edele en onedele metalen, edelstenen, kunststof, kralen. Naast vrij werk, kun je bij mij terecht voor een specifieke opdracht. Ik vind het erg leuk om samen met de klant tot een ontwerp te komen. Iets wat past bij de persoonlijkheid en stijl. Dat maakt me blij en dankbaar.
Het gewone bijzonder maken. Eigenzinnigheid boven uniformiteit.. Dat is waar ik naar streef.  Instagram@piaintveldjewellery .

InekeVroeger wilde ik naar de Kunstacademie, maar in die tijd werd dat niet zo gewaardeerd. Toch bleef het creatieve “knagen” en heb ik allerlei cursussen op creatief vlak gevolgd zoals binnenhuisarchitectuur, kleuren consulent, styling en ontwerpen op gebied van kleding. 
3 jaar geleden heb ik het schilderen weer opgepakt, hiermee ben ik vooral thuis bezig. Ik werk voornamelijk met acrylverf, soms gecombineerd met pastelkrijt en schilder graag flora en fauna in uitbundige kleuren. Ik houd ervan mezelf uit te dagen op creatief gebied en houd me naast het schilderen momenteel ook bezig met het maken van beelden, waarvan er enkele te zien zijn tijdens de expositie. Neem  vooraf gerust een kijkje op mijn website:  www.craftandmore.nl

Wij verheugen ons zeer op de expositie in het Pakhuis in Cuijk. Een intieme locatie, met een prachtige beeldentuin. Samen maken wij er 2 fijne toondagen van. Welkom!

 

 ____________________________________________________________________________________________________________________________

Op zondag 9 en maandag 10 april 2023 van 12.00 tot 17.00 uur 
exposeerden Gita Siebers en Enno Keurentjes in het Pakhuis

‘Een Transitie in Perspectief’ 
De expositie heeft inspiratie gevonden in de terugblik naar de periode rond een niertransplantatie bij beide kunstenaars. Een leven ervoor met weinig energie en weinig perspectief en erna het tegenovergestelde. Deze intensieve transitie van een ziek naar een gezond bestaan heeft beide kunstenaars, Gita Siebers en Enno Keurentjes, overigens broer en zus, ertoe gebracht deze ervaring te verbeelden in een collectie schilderijen. Ze gebruiken een cross over techniek waarbij fotografie en schilderkunst beide worden toegepast en ook in verschillende gelaagdheden worden gecombineerd.

De kleur en compositie worden veelal herleid uit ervaringen vertaald in metaforen die transitie laten zien naar een nieuw leven, de ene keer mat en oppervlakkige overgangen en dan weer intensief en heftige kleurtegenstellingen. 

De feestelijke opening is op zondag 9 april om 14:00 uur en wordt geopend met de première van de carilloncompositie: ‘Transplant Ballad’, gecomponeerd en gespeeld door Marcel Siebers. Het stuk is geïnspireerd op de nierdonatie van zijn dochter Léonie aan haar moeder Gita. Het is te beluisteren vanaf het kerkplein. Zo ook maandag 10 april om 14:00 uur. 

Na het concert zal Nicoline van Roozendaal in Het Pakhuis de opening vervolgen met een toespraak omdat zij donor kon zijn voor haar man Enno.
Hierna zal Lennart Siebers de opening afronden met een korte piano improvisatie waarna de bezoekers weer de mogelijkheid hebben om onder het genot van een Borrel&Bite de expositie te bezichtigen.
Verder kunnen liefhebbers rond 15:00 uur aansluiten bij de 15 minuten durende lezing ‘transformaties en transplantaties: een reis door de kunst’ door kunsthistoricus Clim Wijnands.

 

 

 _________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Op zaterdag 25 en zondag 26 maart 2023
van 11.00 tot 17.00 uur 
exposeerde 
Karin Langen in het Pakhuis
Sinds 10 jaar is Karin bezig met het maken van schilderijen. Haar inspiratie haalt ze vooral uit de fascinatie voor de natuur en ze verwerkt dan ook graag natuurlijke materialen in haar werken. Als autodidact werkt ze vanuit haar gevoel, vanuit een innerlijke behoefte om te creëren met verschillende materialen en verschillende technieken. Ze kan er enorm van genieten wanneer kleurcombinaties prettig zijn om naar te kijken. De vrijheid van het creëren en het plezier in het doen is het belangrijkste in haar werk en dat brengt haar veel. Ze vind het dan ook bijzonder om haar werk te mogen delen met de medemens. "Het creëren van een schilderij brengt mij ontspanning, rust, en blijheid en ik vind het heel bijzonder als een ander dat ook ervaart in mijn werk".  

____________________________________________________________________________

Op zaterdag 4 en zondag 5 februari 2023
van 12
.00 tot 17.00 uur 
exposeerde
Sasja Cappendijk in het Pakhuis

Sasja: “Wat mij drijft bij het maken van mijn Kunst is het verbinding maken met mijn gut feeling, met de herinneringen en beelden die opborrelen. De onderwerpen veranderen vaak na een intensieve periode van toewijding. Mijn werk is herkenbaar aan een vormelijk samenspel tussen verschillende beeldtalen zoals grafisch, realistisch en abstract. Ik werk vanuit intuïtie en gelaagdheid waarbij de zintuiglijke effecten van onderwerp, kleur, vorm en design het uitgangspunt vormen".

De collectie die getoond wordt in het Pakhuis bestaat uit schilderijen, collages en sculpturen waarbij Sasja haar inspiratie voornamelijk heeft gehaald uit het plantenrijk en hier haar eigen interpretatie aan heeft gegeven.

Sasja heeft  haar artistieke achtergrond al van jongs af ontwikkeld met een vader als handvaardigheid docent. Ze studeerde aan de Design Academy Eindhoven en aan de Kunstacademie Arendonk.

 

__________________________________________________________________________

Op zaterdag 14 en zondag 15 en
op zaterdag 21 en zondag 22 januari 2023

beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur 
exposeerde Guus Haenen met de
expositie "Beetje Raar" in het Pakhuis

_____________________________________________________________________________________________________________ 

2022

__________________________________________________________________________________________________________

Op zondag 18 december 2022, van 11.00 tot 12.00 uur kon u in het Pakhuis genieten van Koerdische muziek door het dua Masivan Kurdaxy.
Mohadin Molly bespeelde de langhals fluit, samen met percussionist Shadi Masmi zongen zij Shaabi.

Toegang was gratis
___________________________________________________________________

Op zaterdag 10 en zondag 11 december 2022
van 12.00 tot 17.00 uur 
exposeerde Frédérique Bijl in het Pakhuis
met
"QUARANTES - MIXED MEDIA EN POËZIE
zaterdag 10 december 2022 vanaf 15.00 uur was er muzikale poëzie voordracht door
Mark Sassen (trompet en zang) en
André Berger (gitaar)

____________________________________________________________________

Op zaterdag 19 en zondag 20 november 2022
en zaterdag 26 en zondag 27 november 2022
beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur 
exposeerde Ans ten Haaf in het Pakhuis
met
"VAN POPPEN EN HERINNERINGEN"

___________________________________________________________________________________

Op zaterdag 12 en zondag 13 november 2022
van 12.00 tot 17.00 uur 
hebben Elsbeth Roest, schilderijen
en Jan Bastiaans, foto's en 3D-objecten
in het Pakhuis geëxposeerd

_______________________________________________________________________________________

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2022 en
op zaterdag 22 en zondag 23 oktober van 12.00 tot 17.00 uur
was er een expositie
van de cursisten van atelier
'De Hei' uit Vianen
in het Pakhuis

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________ 
Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2022 van 12.00 tot 17.00 uur
heeft Hub Janssen uit Cuijk geëxposeert
in het Pakhuis

Hub Janssen (1940) startte zijn kunstenaars carrière 20 jaar geleden met werken in klei bij Sias Fanoembi uit Cuijk. 
Nadat hij zijn stijl wat meer gevonden had, trok het steen bewerken hem.
Volgens Hub is er in steen meer variatie aan te brengen. 
Ook zit er al ’n verhaal in de steen en hij ziet het als een uitdaging dit verhaal uit de steen tevoorschijn te halen. Inspiratie haalt Hub uit de natuur. Als fervent vogelaar, wandelaar en IVN-er biedt deze liefhebberij hem een grote verscheidenheid aan vormen.
Ook de indrukken die Hub bij buitenlandse reizen opdeed, vormden inspiratie voor zijn beelden.
Hub woont momenteel in het Leijgraafhuis, waar hij zijn atelier heeft. Wekelijks fietst hij naar Haps voor uitwisseling met andere beeldhouwkunstenaars. Hub is zelf een inspiratiebron voor velen. Zo heeft hij zijn zoon ook aan het beeld bewerken gekregen en nodigt hij de bezoekers van deze expositie uit om zelf aan de slag te gaan.

 

 

________________________________________________________________________________________

Op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022 en
op zaterdag 17 en zondag 18 september van 12.00 tot 17.00 uur
was er een expositie
van de overleden kunstschilder Kees Bastiaans
in het Pakhuis

____________________________________________________________________________________

Op zaterdag 3 september 2022 en zondag 4 september 2022
(tijdens Culturele dag Cuijk)
van 12.00 tot 17.00 uur
exposeerden cursisten van Beeldhouw Atelier Natura Art
o.l.v. John van Schipstal in het Pakhuis

_______________________________________________________________________________________

Op zondag 10 juli 2022, om 16.00 uur speelden
Hans Terra en Gerard op 't Veld
een pianorecital quatre-mains.
Zij brachten stukken van Mozart, Schubert, Dvorak, Bizet en Bernstein.

_______________________________________________________________________________________
Op zaterdag 25 juni, zondag 26 juni zaterdag 3 juli en zondag 4 juli  2022,
alle dagen van 11.00 tot 17.00 uur,
exposeerde Bea Evers in het Pakhuis 

website Bea Evers

__________________________________________________________________________________

Op zaterdag 11 juni, zondag 12 juni 2022, van 12.00 tot 17.00 uur,
vond er een expositie plaats in het Pakhuis van bronzen beelden
van Wilna Haffmans met als thema "Ode aan Wilna Haffmans"
Tevens exposeerde Florentijn Bruning met digitale kunst

_____________________________________________________________________________________

Op zaterdag 4 juni, zondag 5 juni en maandag 6 juni 2022,
alle dagen van 11.00 tot 17.00 uur,
hebben Tom Oosthout en Herman Peters geëxposeerd in het Pakhuis 

 

Op zaterdag 14 mei 2022 en zondag 15 mei 2022,
beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur,
heeft Anne-Riet de Boer geëxposeerd
met schilderijen, sieraden, papierkunst en kunst-kerstkaarten in het Pakhuis 

___________________________________________________________________________________________________________________________________ 

_______________________________________________________________________________________

Op zondag 1 mei 2022, en zondag 8 mei 2022 van 12.00 - 17.00 uur,  
tijdens de seizoensopening van de Beeldentuin, hebben in het Pakhuis geëxposeerd
Bart van Dinten fotografie en 
Fons van Bommel beelden

________________________________________________________________________________________________________________________________________  
Op zaterdag 16 april 2022 en zondag 17 april 2022 en op zaterdag 23 april 2022 en zondag 24 april 2022,
alle dagen van 12.00 uur tot 17.00 uur
heeft Louis Storms geëxposeerd in het Pakhuis, met als thema:
"De kunst van het verbeelden".

 

 
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Op  19 en 20 maart 2022 en op 26 en 27 maart 2022 heeft in het Pakhuis geëxposeerd
  Ingrid Claessen uit Groesbeek

 

________________________________________________________________________________________________________________________

op zaterdag 23 oktober 2021 en zondag 24 oktober 2021 heeft in het Pakhuis geëxposeerd 
Aris Engel  

_______________________________________________________________________________________________________________________________

op zaterdag 2 oktober 2021 en zondag 3 oktober 2021 heeft in het Pakhuis geëxposeerd 
Astrid van der Meer 

 

 ________________________________________________________________________________________________________________________