Tineke Thielemans met "Wishful Thinking"

Brons

Tineke Thielemans, Bennekom 

De wereld is een plek waar we met heel velen op leven. Graag zouden we er iets moois van maken, maar dat lukt jammer genoeg niet altijd. Als we allemaal een positieve instelling zouden hebben misschien, maar dat is een droom en een illusie.
Mijn beeld Wishful Thinking laat zien wat de droom van heel veel mensen is. De wereld wordt door mij uitgebeeld als een appel, omdat ik de vorm van de appel mooier vind dan een bol en uiteindelijk is de appel een prachtige vrucht van onze aarde.

Een paar vrouwenbenen stappen van de negatieve wereld, de appel vol met slangen, naar de positieve wereld de prachtige gave appel, waar we zo onze tanden in zouden willen zetten. Ik heb voor de vrouwenbenen gekozen en niet voor de hele vrouw, omdat ik dit gedeelte meer kracht vind uitstralen dan het geheel. 
In mijn werk gebruik ik  dieren om datgene wat ik wil zeggen, nog meer te accentueren. Ook heb ik voor de benen van een vrouw gekozen, want een vrouw moet  heel hard vechten om wat zij wil, te bereiken. Mijn wereld is een wereld vol met symboliek, verrassingen en met humor.

www.tinekethielemans.nl